MAART 2011

La forchetta d'oro van pol anrys

regie: werner beutels

acteurs: federico marino, vera bortels, stefanie LOwETTE, carine bodaer, laura vandevenne, mady luyten, erna minten, dominique vanderheyden, bert peers, hilde mellen

Het restaurant ‘La Forchetta d'Oro’ wordt gerund door Antonio Spirelli. Hij is van Italiaanse afkomst en een fervent fan van Leonardo DiCaprio die in de film The Titanic romantische momenten beleeft met Kate Winslet. Antonio droomt er van om ook zo'n romantische momenten te mogen beleven
De Engelse Lady Alice Dumbledore moet zijn toekomstige vrouw worden, maar dit is hem eigenlijk opgedrongen door nonkel Hilbert die onlangs overleden is. Deze laat Antonio een fortuin na als hij effectief met Alice trouwt. Antonio droomt echter van romantische momenten met de dienster die hij pas heeft aangeworven, Rosanne Rion. Hij weet echter maar al te goed dat zij van hem eigenlijk niets moet hebben omdat ze... zo anders is.
Als Rosanne van de erfenis hoort worden een aantal toenaderingspogingen snel realiteit! Dit zeer tegen de zin van Nina Paesen, het barmeisje die een wat aparte relatie heeft omdat ze... zo anders is.
Door een onvoorzichtigheid van hulpkok Filip De Meijer krijgt La Forchetta d'Oro controle van de Federale Inspectiedienst Volksgezondheid. Uiteraard klikt het meteen tussen inspectrice Albertine Struyf en de wat arrogante keukenhulp Katrien Vincken waardoor de ene actie de andere opvolgt en een en ander blijkbaar snel ingoede banen wordt geleid. En dan komt Helga Poot op de proppen, ook... jawel inspectrice waardoor de goede banen meteen worden omgetoverd tot onbegaanbare wegen!
Carla Verreyt, de hulpkok ad interim komt niet meteen opdagen. Toch is er snel een hulpkok aanwezig want ondertussen heeft Antonio onder druk van Rosanne, de Fransman Jean-Jacques Malfait laten komen om Lady Alice Dumbledore aan te pakken. Maar die aanpak blijkt niet echt vlot te verlopen want als bepaalde personages om de haverklap andere functies krijgen wordt de chaos alsmaar hilarischer.