MAART 2010

het kerkhofclubje van ivan menchell

regie: magda truyers

acteurs: carmen roosen, erna minten, mady luyten, bert peers, lieve kenis

"Het kerkhofclubje" is een hartverwarmende komedie over drie weduwen. Een groot deel van hun getrouwd leven hebben ze als goede vrienden gedeeld. Na de dood van hun echtgenoten delen ze hun verlies, samen, maar heel verschillend. Wanneer stopt “rouwen” en wanneer “gaat het leven verder”?
Ida (Carmen Roosen), die de vele mooie herinneringen aan haar leven met Willy koestert, is realistisch en wil verder.
De speelse en impulsieve Lucy (Erna Minten) wil leven, genieten, feesten. Ze is vast van plan meer uit haar toekomst te halen, dan haar huwelijk met de succesrijke Harry haar gegeven heeft.
Doris (Mady Luyten) koestert haar verdriet. Johnny is haar verleden, haar heden en haar toekomst. Ze vindt het onbegrijpelijk dat haar vriendinnen nog aan een toekomst met een andere partner kunnen denken. Bovendien is ze bang dat daardoor hun clubje, waarmee ze zoveel deelt, uiteen zou vallen.
De komst van Sam(Bert Peers), de vertrouwde dorpsslager en ook weduwnaar, heeft op de drie vriendinnen een ander effect. De verschillen worden prangender en zorgen voor de nodige spanning. Zeker als Sam verschijnt in het gezelschap van Milly(Lieve Kenis).